Syksyn 2013 ja talven 2014 kenkätrendit

Trendi Kengät 2013
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Meidän kenkäfriikkien iloitessa tämän kauden vahvoista väreistä, kuvioiduista koroista ja kepeistä sandaaleista, kansainvälisillä GDS-kenkämessuilla hämmästeltiin jo tulevan syyskauden kenkätrendejä. Styleranking-sivusto oli paikan päällä ja valitsi suosituimmat mallit kylmää vuodenaikaa ajatellen.

Black is Back! Musta on tulevan talven hittiväri ja se näkyy kaikkien suunnittelijoiden mallistoissa, oli sitten kyse bootseista tai korkokengistä. Highlight-efektiä antavat erilaiset kiiltävät pinnat.

img_9836.jpg
Högl satsaa mattapintaiseen mustaan, jossa on näyttäviä yksityiskohtia.

Mustan ohella trendeinä näkyy ns. jalokivivärejä. Niissä on ametistia, rubiininpunaista ja smaragdinvihreää, joista viimeisen Pantone-värikartta muuten valitsi v. 2013 Vuoden Väriksi. Kenkien jalokivivärit hehkuvat tulevana talvena upeissa materiaaleissa kuten silkissä, sametissa ja mokkanahassa.

img_9509.jpg
Ted Baker yhdistää rubiininpunaisissa nilkkureissaan pinta- ja mokkanahkaa.

Muita tulevan sesongin hittituotteita ovat metallinhohtoiset laukut ja kengät. Valosta riippuen ne kimmeltävät platinan, kullan, hopean tai sateenkaaren väreissä. Myös voimakkaasti koristellut mallit tulevat muotiin: avokkaissa, ballerinoissa ja loafereissa näkyy upeaa kirjailua, tapettikuvioita, ylellisiä koristekiviä, kullan- ja hopeanvärisiä ketjuja ja melkoinen määrä niittejä. Glamouria kerrakseen!

img_9957.jpg
Blink teki nimelleen kunniaa suunnittelemalla nämä kimaltavat, korkeakorkoiset avokkaat.

Korkeavartiset saappaat ovat kohta out. Tilalle astuvat matalavartiset mallit, kuten erilaiset nilkkurit ja bootsit. Cowboy-henkisiä bootseja koristavat ennen kaikkea niitit, hapsut, kirjailut ja tehostetikkaukset. Viistosti muotoillut korot ovat näissä malleissa must.

img_9429.jpg
Mexicana viimeistelee bootsinsa runsaalla metallilla.

Milloinkohan vaaditaan aseenkantolupa tällaisille pitkä- ja teräväkärkisille avokkaille ja bootseille? Messuilla tätä trendiä kutsuttiin nimellä Slim Shape. Myös miesten kengissä kärjet muotoutuvat yhtä terävämmiksi.

img_0020.jpg
Ramarim verhoaa siron avokkaansa metallin hohdolla.

img_9736.jpg
GDS-catwalkin avannut casting-malli Luisa Hartema esitteli Stuart Weitzmanin suunnitteleman slim shape -kenkämallin.

Mukavuudesta nauttivalle löytyy uusissa sneakereissa valinnanvaraa. Niissä on rentoja yksityiskohtia kuten tarrakiinnitys, korkea läppä ja erikoisia materiaaliyhdistelmiä. Lakeeri ja mokkanahka lyöttäytyvät yhteen. Halusimme tai emme, myös maastokuosi tekee paluun ensi syksynä. Läikikkäät maansävyt ja oliivinvihreä virtaavat pikkuhiljaa paitsi takkeihin ja paitoihin, myös sneakereihin ja laukkuihin.

img_9542.jpg
Ashin rennoissa sneakereissa hohtaa metalli, ja niitit koristavat kantapäätä.

Kesällä voimme nauttia kengissä värien ja printtikuosien ilotulituksesta, syksyllä on vuorossa hieman maltillisempi, muttei suinkaan tylsä sesonki.


Suositellut artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php