Volkswagen-konsernin päästöhuijaus ja vaikutus trendiin

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Volkswagen-LogoVolkswagen ja sen alajaostot, erityisesti Audi ja Porsche ovat aina olleet muodissa olevia trendikkäitä autoja.

Volkswagen-konsernin dieselautoja on myyty suomessa kymmeniä tuhansia, jotka on varustettu huijausohjelmistolla joka muuntaa typen oksidi- ja pienhiukkaspäästöihin, joilla on terveys- ja ympäristövaikutuksia. Näihin autoihin kuuluu niin Skoda, Volkswagen, Porche, Audi. Jopa Audin ja Porschen luksusmallit ovat olleet mukana ohjelmistoissa.
Audin autoista huijausohjelma on vuosimallin 2016 Audi A6 Quattrossa, A7 Quattrossa, A8- ja A8L -malleissa ja Q5-katumaasturissa.

Volkswagen-osake-kurssi-huijaus-trendi-vaikutusKuinka huijausohjelma vaikuttaa Volkswagenin trendiin myynnin suhteen? Trendikkäänstä merkistä huolimatta Volkswagenin varaosat ovat olleet aina suhteellisen edullisia, kuten sen voi tästä varaosaketjustakin todeta.
Moni suuri sijoittaja, joka haluaa näyttää ulkopuolisille toimivansa itse hyvin moraalisesti, myi Volkswagenin osakkeensa nopeasti ennen kvartaalin päättymistä syyskuun lopussa. Osake kävi parhaimmillaan 250 € ja ennen kriisiä 170 €. Tämän hetkinen kurssi on 117 €.

Kurssi on jäänyt kuitenkin keinumaan näihin lukuihin ja tästä voidaankin päätellä, ettei Volkswagenin trendi ole mennyttä. Onhan vastaavia huijauksia esiintynyt muissakin merkeissä, joita on myyty vuosikymmeniä. Näillä näkymin Volkswagen pysyy edelleenkin muodissa ja asiakkaat ostavat uskollisena kyseisen valmistajan eri automalleja.


Volkswagen-konsernin päästöhuijaus ja vaikutus trendiin, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Suositellut artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php