VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

By A Closet Full of Dresses

Juhannusaattona matka jatkui Mannheimista Itävaltaan Salzburgiin, muttei Saksakaan ihan kokonaan jäänyt taakse, vaan sinne palataan vielä myöhemmin. Mannheimissa oli vielä aurinkoista, mutta junamatkan aikana sää synkkeni ja viileni. Salzburgissa oli pilvistä ja lämmintä vain 14 astetta (voitti silti Suomen juhannussään). Itävallassahan ei mitään juhannusta vietetty, joten meillä oli ihan tavallinen viikonloppu. Salzburgissa oltiin siis kaksi yötä. Hotellimme oli yksi reissun parhaista (samalla myös yksi kalleimmista) ja hintaan kuului myös aamiainen, mikä oli aika luksusta.

Hotellin vieressä oli pieni ostoskeskus, jossa oli yllätyksekseni myös saksalainen kosmetiikkakauppa DM, jossa sain hieman jatkaa kosmetiikkashoppailua. Minulla oli sellainen ennakkokäsitys, että Itävalta on kallis maa, mutta se luulo osoittautui vääräksi. Olihan se vähän Saksaa kalliimpi, muttei kyllä lähelläkään Suomen hintoja. Ehkä Wienissä on toisin.

Salzburgissa oli aika paljon turisteja. Vanhassa kaupungissa oli aika ahdasta liikkua ja lisäksi kaupungissa oli vielä joku juoksutapahtuma. Muutamassa kaupassakin yritin käydä, mutta ihmisiä oli niin paljon, ettei siellä pystynyt kauheasti mitään katselemaan. H&M:stä ostin aurinkolasit vanhojen naarmuuntuneiden tilalle. Vaatekaupoissa näytti olevan samanhintaista kuin Suomessa, mutta joitain sellaisiakin kauppoja näkyi, joihin en ole muualla törmännyt. Ei ehkä silti kuitenkaan mikään shoppailukaupunki. Salzburgissa oli monessa paikkassa myynnissä perinteisiä nahkahousuasuja ja naisille sellaisia Oktober fest -tyylisiä mekkoja. Kyseisiä asuja näkyi myös aika paljon paikallisilla päällä ja ravintoloiden henkilökunta oli usein pukeutunut niihin.

Maisemat sen sijaan olivat upeat. Vanhan kaupungin lisäksi Salzburgissa voi ihalla Alppeja. Toisena päivänä sääkin oli parempi ja lämmintä oli vähän alle 20 astetta. Kiipesimme läheiselle mäelle, josta oli hienot näkymät kaupunkiin ja Alpeille. Kuvassa näkyvään linnaan emme kuitenkaan menneet, koska olimme juuri käyneet Heidelbergin linnassa.

Lue lisää aiheesta: Closet Full of Dresses

    


Suositellut artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php